Hoe ontstond de naam “Sweetharmony Happiness Coaching”?

Velen vraagt zich af hoe de naam “Sweetharmony Happiness Coaching” is ontstaan, vooral omdat de doelgroep HSPers en empaten zijn, en hoe liefdesverdriet in het geheel past.

Deze blogpost beschrijft de opbouw stap voor stap. Lees verder om meer te weten te komen.

Kernpunten

Sweetharmony

Sweetharmony bestaat uit twee woorden: Sweet & Harmony of zacht & harmonie.

Zacht is het benadrukkende adjectief op het zelfstandig naamwoord ‘harmonie’ en benoemt het gevoel(ens) wanneer iemand verbindt met een empaat of twee empaten met elkaar. Een diepe verbinding, zonder een echte inspanning.

Harmonie beschrijft de harmonische relatie die kan ontstaan, wanneer iemand verbindt op een dieper niveau. Op één of andere manier zal de verbindende energie hen laten samensmelten, een soort van tweeling ervaring.

Bijna niemand realiseert zich het volledige potentieel van dit empathisch vermogen om te connecteren op de energie van de relatie (ongeacht van het type). Het helpt om eenvoudige wiskunde te gebruiken om het volledig te begrijpen. De verbinding die ze met elkaar hebben, wordt herleidt naar een vergelijking , zoals we verder zien.

  • 1+1=2
    • De positieve instelling van beide zal een inspirerende, creatieve verbinding creëren die hen helpt te groeien in hun samenwerking en als individu’s (ongeacht het relatietype).
  • 1-1=0
    • Een persoon heeft een positieve houding, terwijl het andere eerder negatief is. De som van beide is ‘0’, een status quo. De relatie heeft geen groeipotentieel, noch zal er een gezonde samenwerking ontstaan.
  • (-1)+(-1)=-2
    • Beide individu’s hebben een slechte houding in het leven. Hun samenwerking zal hun negatieve omgeving versterken, waardoor ze beiden in een negatieve cyclus belanden.

HSPers en empaten hebben onbeperkte verbindingsmogelijkheden als ze zich bewust zijn van hun instelling. Hun groeipotentieel wordt beperkt tot onmogelijk wanneer wanneer ze verbinden met iemand met een negatieve instelling. Het zal hen meestal uitput achterlaten.

Toen ik mijn overleden partner ontmoette op 31/10/2005, inspireerden we elkaar onmiddellijk om te groeien om te kunnen floreren. We were 1+1=2. Dat is ook de reden waarom we de domeinnaam ‘sweetharmony.be’ registreerden wanneer we huwden op 7 juli 2007, omdat weergaf hoe we onze relatie ervoeren.

Geluk

Geluk is niet een doel op zich of een manier om te bereiken; het is een levensstijl.

Een evenwichtig persoon, probeert zoveel mogelijk zichzelf te centreren. Oefening zal hen helpen een gelijkmatig bewustzijn te ontwikkelen, wat hen zal helpen een objectieve kijk op de wereld om hen heen te ontwikkelen en alles te accepteren zoals het is, ongeacht hun gevoelens. Hun manier van leven verandert ook, waar geluk de drijfveer wordt voor hun acties.

Ik ben altijd op zoek geweest naar ‘liefde’ en ‘geluk’, als ik terugdenk aan mijn leven. Het was pas wanneer ik volledig realiseerde dat liefde en geluk van binnenuit komen, dat mijn perspectief veranderende en de afhankelijke cyclussen eindigden.

Liefdesverdriet

Toen mijn geliefde overleed op 9 mei 2018, veranderde mijn blik op het leven. Het afspelen van het nummer ‘A Different Corner’ tijdens de uitvaart, startte een genezingsproces dat weinig mensen ooit hebben meegemaakt.

De film van mijn leven werd scène voor scène afgespeeld, wat tot een aantal ernstige gebeurtenissen leidde. Sommige noemen dat karma.

Hoe dan ook, het proces duurde vijf jaar om alle levenslessen die ik tot dan toe leerde te integreren, terwijl ik ook rekening hield met mijn empathische capaciteiten en me volledig gelukkig voelde.

Door de wereld om mij heen vanuit dat oogpunt te observeren, kon ik zien dat veel HSP’s en empaten vaak opgesloten zitten in dezelfde vicieuze cirkel, veroorzaakt en versterkt door rouw.

Coaching

Dit werd de basis om ‘Empaat Coaching’ te definiëren en om te beginnen bouwen aan mijn praktijk ‘Sweetharmony Happiness Coaching‘ met missie om HSPers en empaten om hun liefdesverdriet in een kracht te vertalen. We proberen hun perspectief te veranderen door hun ervaringen en capaciteiten uit het verleden te herkennen en te integreren in het heden, waardoor we hun eigen versie van een lieve, harmonieuze en gelukkige levensstijl creëren, verbonden met zichzelf en anderen.

Wanneer zal jij met mij verbinden?

Volg me op sociale media, deel deze blogpost of contacteer me als je vragen hebt.