Hoe kan je Quantum denken toepassen?

Quantum denken omhelst de mogelijkheid om je mentaal focuspunt te verleggen, wisselen tussen een overzicht en een gedetailleerde focus op het probleem. Wanneer iemand in staat is om de situatie duidelijk te overzien, zal de oplossingsgerichte energie het gevoel en de resulterende emoties verlichten.

Het is geen nieuw concept, al kan de aanpak verschillen van anderen.

Quantum

Volgens Wikipedia is kwantummechanica is een fundamentele theorie in de natuurkunde die beschrijft hoe de natuur zich gedraagt op en onder de atoomschaal. Het vormt de basis voor elke vorm van kwantumfysica, zoals kwantumchemie, kwantumveldentheorie, kwantumtechnologie en kwantuminformatiewetenschap.

De Cambridge Dictionary geeft de term “Quantum” de volgende definitie: “de minste energie die kan worden gemeten”. De twee sleutelwoorden zijn “minste” en “energie”.

In het Marvel universum heeft het “Quantum” woord auteurs geïnspireerd om een fictieve wereld te creëren om zijn publiek te vermaken met strips en films. Iets bekijken of lezen kan onze verbeelding inspireren. Waarom zouden we niet deze kijk gebruiken om onze eigen verbeelding te stimuleren en onze eigen kijk op de wereld te creëren?

Vormt de kwantummechanica een verbinding met alternatieve werelden, of net niet? Laten we kwantumverschuivingen oefenen om alternatieve werelden te observeren die mensen door de eeuwen heen hebben geïnspireerd.

The Spirituele Quantum Wereld

Alle geschreven werken met spirituele inhoud, seminars en holistische genezingstechnieken baseren zich op het concept van één enkele energiebron die alles stuwt.

Welke term je er ook aan geeft – goddelijke energie, universele energie, onvoorwaardelijke liefde, enz. – het blijft steeds dezelfde, alles doordringende drijvende kracht. Onze intentie bepaalt hoe ieder deze kracht aanwendt.

Bach Bloesem Remedies:

Dr. Bach, een bekende bacterioloog, arts en patholoog, heeft een vereenvoudigde benadering ontwikkeld die mensen kan helpen bij hun emotionele welzijn. Ook bekend als Bach bloesem remedies. Elk van de 38 remedies heeft een specifieke invloed op de fundamentele menselijke gevoelens en emoties.

Laten we eens naar Mimulus (maskerbloem) kijken, dat wordt gebruikt als we ons zorgen maken of bang zijn voor iets bekend. De remedie aanwenden helpt ons om onze angsten met vertrouwen tegemoet te treden.

De genezende energie van de plant wordt overgebracht op water tijdens het fundamentele proces van het maken van de remedies. Brandewijn wordt daarna toegevoegd als conserveermiddel om de tinctuur te creëren.

Alhoewel het gebruik uitdagend lijkt op het eerste zicht kan iedereen dit leren.

Reiki:

De meest geaccepteerde vorm van alternatieve heling is Reiki. Een energetische genezingstechniek waarbij de verzorger (iemand die een training volgde) zachte handbewegingen gebruikt om de stroom van gezonde energie (ook bekend als levenskrachtenergie of Chi) door het lichaam van de cliënt te leiden, waardoor stress wordt verminderd en genezing wordt bevorderd.

De methode werd in Japan in de 1920’s door Mikao Usui ontwikkeld als spirituele oefening. Usui hielp Chujiro Hayashi, een van zijn beste leerlingen, de genezingstechniek te onderscheiden van een groter scala aan oudere toepassingen.

Integrated Energy Therapy (IET):

De filosofie van Integrated Energy Therapy is het geesteskind van Steven Thayer. Hij bedacht een systeem om negatieve energie uit bepaalde delen van het lichaam te verwijderen door Engelachtige energie te kanaliseren door deze op specifieke drukpunten toe te passen (EIT Healing) of via de 14 meditatieve transformatiestappen.

Je lichtlichaam ontwaken:

Duizenden mensen zeggen dat het werk van Sanaya Roman en Duane Parker, die zich lieten inspireren door de meesters Orin en DaBen, hun bewustzijn heeft verbreedt. Hun boeken, meditaties en cursussen hebben mensen over de hele wereld geïnspireerd om hun bewustzijn te verbinden met het interdimensionale Quantum Energetische Netwerk.

Via 6 meditatieve fasen (elk met 12 meditaties) kan iemand zijn perspectief verbreden door zijn vermogen om een objectieve waarnemer te worden te stimuleren.

De DNA Code van de Ziel:
William Gysen schreef verschillende boeken gebaseerd op ingevingen van Meester Anton, waar hij het evolutieproces van de ziel beschrijft door de reïncarnatiecyclus over verschillende eeuwen. Het belangrijkste aspect van zijn boeken is het categorische systeem van de evolutiestappen van de ziel. Hij legt uit dat mensen groeien in hun bewustwording door het verwerken van verschillende ervaringen. Zijn werk biedt ook een gestructureerd perspectief op de spirituele wereld, door deze te koppelen aan zeven lagen van bewustzijn, waardoor deze integreert in het grotere geheel, zoals aangetoond in de voorgaande paragrafen.

Samengevat

De vijf filosofieën die hier worden aangeboden, houden allemaal verband met de spirituele kwantumenergie en vullen elkaar aan, waardoor een breder begrip mogelijk wordt.

De interpretatie zelf omvat zoveel verschillende elementen tegelijkertijd, maar het kan uiteindelijk ook niets opleveren.

Quantum denken

Na het lezen van deze paragrafen, hoe denk je nu over de spirituele wereld? Was je ruimdenkend of beïnvloedt door vooroordelen?

Was je in staat om te observeren hoe jouw intellectuele filter je interpretatie bepaalde? Dat is hoe quantum denken werkt. Het vermogen om het overzicht te zien, enkele details te bestuderen, je bewustzijn opnieuw te verleggen om een algehele interpretatie te maken en het proces opnieuw uit te voeren totdat je standpunt bepaald is of het probleem is opgelost.

Bij het uitvoeren van deze oefening kunnen sommigen de structuur van het kosmisch evenwicht begrijpen, terwijl anderen dit als onzin kunnen beschouwen. In elk geval is iedereen vrij om hun opinie te delen, zolang dit respectvol gebeurd.

Onze manier van kijken wordt bepaald door wie we zijn.

Holistische helingstechnieken

Alle genoemde strategieën kunnen HSPers en empaten helpen om klassieke behandelmethoden aan te vullen, ongeacht of er nu empirisch bewijs is of niet.

Empathisch Quantum Denken

Er wordt een viervoudige aanpak gebruikt om kennis te verdiepen rond HSP en empathische gaven. Welke verder kort worden toegelicht:

  1. Zelfbewustzijn: Onderzoek en leer wat HSPers en empaten zijn, en hoe de eigenschappen hun gedrag beïnvloeden.
  2. Reorganiseren: Gebruik die kennis om jouw capaciteiten te begrijpen en eigen gewoonten te herkennen.
  3. Helen: Er is geen twijfel dat er pijnlijke herinneringen zullen zijn die behandeling vereisen om de emotionele stress los te laten, terwijl je je eerdere ervaringen opnieuw vormgeeft.
  4. Leer jezelf goed te voelen terwijl je onderweg bent zonder na te denken. Uw kijk op het leven zal veranderen als je de stappen doorloopt, je sterke punten omarmt en gezonde methodes gebruikt om ze in evenwicht te brengen.

Kwantumdenken omvat het onderzoeken van je eigen gedachten, het vergroten van je mentale flexibiliteit en te schakelen tussen verschillende perspectieven. Alle elementen van de viervoudige methode zijn gebaseerd op het vermogen om een algemene interpretatie te maken, details nauwkeurig te onderzoeken en opnieuw het grote geheel te zien.

Liefdesverdriet

Wanneer je deze strategie gaat gebruiken bij het rouwen, zal het duidelijk worden dat rouwen zowel een leerproces als een verwerkingstraject van pijn is.

Je mentale flexibiliteit om naar de structuur te kijken zal verbeteren door deze strategie te gebruiken. Het stelt je in staat om door je emotionele momenten heen te kijken waarbij je het pijnlijk gevoel omarmt, het emotioneel uitdrukt en verwerkt, in plaats van het te onderdrukken omdat je door moet gaan.

Het ondersteunt je om te observeren waar je staat in je traject op een gezonde manier.

Bovendien helpt kwantumdenken je om je ervaringen met anderen te delen en hun vooroordelen te counteren.

Samengevat

De term ‘Quantum Denken’ mag dan wel een overdreven naam zijn, maar de strategie is dat niet! Het opent je geest.

De strategie helpt bij het waarnemen; het grotere geheel objectief bekijken, specifieke aspecten analyseren, je mening wijzigen om een algemene interpretatie te vormen totdat je standpunt is vastgesteld of de situatie is opgelost.

Stel de gevolgen voor als de samenleving kwantumdenken zou kunnen omarmen. Zou het alle wetenschappelijke, therapeutische en holistische behandelingen kunnen samenbrengen? Zou het een snellere, fundamentelere manier kunnen bieden om kwetsuren te herstellen in plaats van op een eiland te blijven, gehandicapt of in een vicieuze cirkel van pijn?

Antwoord jezelf die vraag en kijk hoe je jouw standpunt bepaalt. Deel je mening in de reacties op deze blogpost.

Wat heb jij nodig om jouw manier van quantum denken te vinden? Maak de bedenking dat vrije wil de belangrijkste overweging is in jouw keuze om een genezingstraject te volgen.

Sweet Harmony Happiness Coaching helpt HSPers en empaten bij het vinden van een praktische manier om hun leven te helen met een open geest en rekening houdend met de realiteit. Onze individuele sessies, workshops en retraites helpen jou om met jezelf te vinden en te verbinden met gelijkgestemde mensen.

Verken mijn website, volg me op de verschillende kanalen of stuur me gewoon een berichtje als je het moeilijk hebt.

Deze blogartikels verwijzen ook naar HSPers en empaten, klik op de link om te blijven lezen.