Ik mis je

“Eén persoon die voor jou ontbreekt en de hele wereld is leeg..”

Joan Didion

We zien dikwijls de woorden ‘Ik mis je’ afgebeeld op foto’s of berichten terwijl we op sociale media scrollen of een tijdschrift lezen.

Mensen fluisteren ze liefkozend elkaar toe.

Iedereen, in zijn eigenheid, geeft dit kleine zinnetje een andere betekenis, afhankelijk van de context.

I miss you | Sweetharmony

Voor sommigen verwijzen de woorden naar een verlangende leegte, die nooit kan ingevuld worden.

Voor anderen verwoorden ze een scheiding -tijdelijk of permanent- van een diepe liefdevolle verbinding in hun leven, waardoor ze zich eenzaam voelen.

Ieder van ons, verbindt uiteindelijk met anderen op zijn eigen unieke manier, gevormd door het eigen vermogen om lief te hebben en levenservaringen.

Wanneer de woorden ‘Ik mis je’ worden uitgesproken wanneer we rouwen, verwijzen ze meestal naar de pijnlijke leegte in iemand’s ziel wanneer de verbinding met onze geliefde wordt verbroken.

De pijn (her)definieert gedeeltelijk wie je bent, maar het kan ons leren hoe we onze kern kunnen versterken. Onthou dat jij uiteindelijk de enige bent die eventueel de leegte kan invullen. Alleen door de liefdespijn te omarmen en te accepteren dat je het rouwproces moet verduren kunnen de wonden helen.

Maar stopt het hier? Jammer genoeg niet. Soms kan je hervallen.

In de laatste maanden gaf de taak om mijn berging op te ruimen een nieuwe betekenis aan de woorden ‘Ik mis je’. Het werk hield op zich niets speciaal in, maar toch werd ik geconfronteerd met mijn oude demonen.

Elk spulletje kan een herinnering naar boven brengen waardoor zijn emotionele waarde wordt bepaald. Alhoewel ik mijn verlies al aanvaard had, kwamen er oude gevoelens naar boven tijdens het uitsorteren.

Bovendien merkte ik dat de betekenis van de woorden ‘ik mis je’ evolueerde in de loop van tijd. Ze verwoorden niet langer een verlangende leegte, maar eerder een warm gevoel dat de aspecten van de herinneringen ten waardeert zonder enige wrok te voelen.

Alhoewel het verdriet me soms overweldigde, lijkt het gevoel dat mijn rugzak verlicht is nu te overheersen.

Eigenlijk zou ik iedereen willen aanraden om af en toe jezelf te ontdoen van negatieve spullen. Het zal herinneringen aan warme momenten versterken, terwijl de eliminatie je losmaakt van het negatieve. Uiteindelijk wordt de waarde van onze spullen bepaald door onze levens en herinneringen.

Dit gezegd zijnde, iedereen kiest zijn eigen manier om te herstellen en dat is waar mijn coaching praktijk voor staat: mensen op een praktische manier ondersteunen om hun liefdesverdriet liefdevol te omarmen.

Het is nu aan jou! Aan wie denk je als je de woorden ‘Ik mis je’ uitspreekt? Door welke spullen denk je terug aan warme momenten?

Laat je antwoorden na in de comments.

Gerelateerd

Andere gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *